Nachtraad Groningen introduceert meldpunt voor incidenten in de Groningse nacht

Nachtraad Groningen introduceert meldpunt voor incidenten in de Groningse nacht

gedrogeerd_nl_square_ai

Nachtraad Groningen introduceert meldpunt voor incidenten in de Groningse nacht

De afgelopen tijd komen er steeds meer meldingen binnen van drogeringen in het Groningse nachtleven. Een deel van deze meldingen lijkt te gaan over het zogenaamde “needle spiking”; het drogeren door middel van een injectie met een spuit. Dit zijn zeer zorgwekkende signalen die wij als Nachtraad dan ook uiterst serieus nemen.

Omdat het gaat om uiterst zorgwekkende signalen probeert De Nachtraad zoveel mogelijk grip te creëren op de situatie door middel van het verzamelen van data over deze gebeurtenissen. Helaas is gebleken dat het verzamelen van data over deze situatie erg moeilijk is gezien er nergens centraal wordt bijgehouden om hoeveel gevallen het gaat. Ook de politie houdt dit niet specifiek bij.

Om deze data centraal bij te gaan houden komt De Nachtraad met een meldpunt voor incidenten in de Groningse nacht. Stappers, ondernemers en ieder ander die een incident heeft meegemaakt in de Groningse nacht kan via het online meldpunt een melding maken. Deze melding kan bijvoorbeeld gaan over een drogering, discriminatie of (seksueel) geweld.

Naast het verzamelen van data kan De Nachtraad een melding ook gebruiken om de melder te ondersteunen bij het verwerken van de gebeurtenis. Dit doet De Nachtraad in samenwerking met professionele hulpinstanties in Groningen.


Meldingen maken kan vanaf vandaag (anoniem) via meldpunt.nachtraad.nl.

Geschreven door
Misha Pchenitchnikov​ | [email protected]

Op 8 jarige leeftijd ontdekte ik elektronische muziek. Al snel werd dit een passie, en leidraad, in mijn leven. Omdat elektronische muziek met regelmaat wordt gekoppeld aan alcohol en/of drugs, ontwikkelde ik ook een grote interesse in de theoretische kant van alcohol/drugs. Ondertussen houd ik mij actief bezig met het geven van alcohol- en drugsvoorlichtingen. Dit doe ik bij verschillende studie- en studentenverenigingen, maar ook op feesten en afterparties. Hierbij is altijd mijn insteek om hulp te bieden op de momenten dat het nodig is.