Coke belemmert m’n erectie. Kan ik hier iets tegen doen?

Coke belemmert m’n erectie. Kan ik hier iets tegen doen?

web_cover_png

Coke belemmert m’n erectie. Kan ik hier iets tegen doen?

In VNN Weet Raad geeft Nathaly van de VNN antwoord op vragen van mensen die van het nachtleven genieten en daarnaast ook vragen hebben die gerelateerd zijn aan gebruik van drank en drugs. Heb jij een vraag waar je graag antwoord op wil? Stuur dan Nathaly van de VNN een mailtje!


Hey,

Sinds een paar maanden gebruik ik bij het uitgaan af en toe cocaïne. Meestal na een paar biertjes. Het is nice dat ik me zelfverzekerder voel als ik wat coke heb gehad, vooral naar de dames toe. Normaal gesproken durf ik niet snel een vrouw aan te spreken, maar met cocaïne op gaat dat vrij makkelijk en succesvol. Ik ga tegenwoordig ook wel eens met iemand mee naar huis om de nacht mee door te brengen.

Het lijkt er alleen op dat als ik heb gesnoven, ik minder in bed presteer. Mijn erectie wordt minder hard, en zelf klaarkomen is dan ook moeilijker.  

Kan ik hier iets tegen doen?

#anoniem


Hai Anoniem,

Wat je schrijft, makkelijker contact maken met anderen onder invloed van drank en drugs, dat hoor ik vaker. Alcohol maakt je op dat moment immers losser door het verdovende effect, en cocaïne geeft je door het stimulerende effect tijdelijk het gevoel dat je zelfverzekerd bent.  

Van beide middelen kun je ook meer zin krijgen in seks. Sommige mensen zeggen dat ze meer plezier hebben in bed als ze iets hebben gebruikt. Dat kan zo beleefd worden. Doordat je je losser voelt kun je bijvoorbeeld misschien minder last van schaamte hebben. Of je voelt je creatiever en voert de gekste acties en leukste fantasieën uit. Dat zijn prettige geestelijke effecten. 

Lichamelijk merken mensen ook andere uitkomsten. Ik leg even uit hoe dit werkt. 

Het fysieke effect van drugsgebruik op mannen heeft veel te maken met de invloed van het middel op je bloedsomloop. Door drugs wordt je lichaam eigenlijk heel hard aan het werk gezet. 

Cocaïne heeft een stimulerend effect op je lijf en zorgt er o.a. voor dat je hart sneller gaat slaan en dat je bloeddruk stijgt. Je lijf krijgt door de cocaïne het idee dat het in actie moet komen. 

Het stimulerende effect betekent echter ook dat er veel meer energie wordt verbruikt en je lichaam daarom meer bloed nodig heeft. Het probleem is; extra bloed is er niet. Je lichaam moet dus gaan kiezen waar die het bloed wat er wél is voor gaat gebruiken.

Omdat je brein vanuit de oertijd denkt dat je in de actiestand gaat jagen op eten of dat je je huis en haard gaat verdedigen, is vrijen in de actiestand niet logisch voor je brein. Daarom kiest je lijf er dan voor om minder bloed naar je geslachtsorganen te sturen. 

Met deze theoretische kennis gaan we even verder naar jouw situatie. Als je een leuke meid bent tegengekomen met wie je het bed in wil duiken heb je een erectie nodig. 

Voor een goede erectie heb je ook een goede doorbloeding naar je penis nodig. Bloed moet naar de zwellichamen in je penis stromen en daar worden vastgehouden. Hoe meer bloed, hoe harder en imposanter je erectie is. Dus, je wil daar veel bloed hebben.

En daar komt het probleem. Zoals ik hier boven schreef kiest je lichaam er voor om minder bloed naar je penis te sturen omdat het in de actiestand staat door het gebruik van de cocaïne. Het gevolg is daarmee dat het krijgen en houden van een erectie en een orgasme dan lastiger is. 

Dat is hoe het lichaam werkt, dus je bent niet de enige man die hier last van heeft.

Er zijn mannen die dan bijvoorbeeld erectiepillen erbij gaan gebruiken, maar dit middel gebruiken samen met andere drugs raad ik je echt af. Combinatiegebruik is extra schadelijk is voor je lijf en we weten nog niet genoeg wat de gevolgen op langere termijn zijn. Je wil niet permanent erectieproblemen krijgen, denk ik.
Immers, je schrijft dat je alleen minder presteert als je onder invloed bent. Nuchter werkt alles dan toch wel goed daar beneden? Alleen ben je dan misschien onzekerder en durf je daarmee niet op een vrouw af te stappen.

Mijn advies is daarom eigenlijk, probeer zó lekker in je vel te zitten dat je ook zelfverzekerd naar dames bent zonder dat je daar middelen voor hoeft te gebruiken. 

Geloof in jezelf!

Geschreven door

Hai! Ik ben Nathaly en ik ben preventiewerker bij VNN. Mijn werk is heel divers, maar één van de dingen die ik doe is vragen beantwoorden over middelengebruik en verslaving. Goede informatie kan jou namelijk helpen de risico’s van gebruik te beperken. Dus heb jij vragen over drank, drugs, gokken, gamen, of roken.. dan ben je bij mij ([email protected]) aan het juiste adres!