Cat Calls Grunn

Dat seksuele intimidatie een veelvoorkomend probleem is in Groningen laat Roos de Boer duidelijk zien met haar instagram-account genaamd ‘Catcalls of Grunn’ (@catcallsofgrunn).

Op dit account ontvangt zij berichten van mensen (met name meisjes/vrouwen) die seksueel geïntimideerd zijn. Dit gebeurt vaak op straat, in een kroeg of club, maar soms zelfs ook overdag op plekken waar je het absoluut niet verwacht. Vervolgens gaat Roos de straat op met een lading stoepkrijt om deze uitspraken op straat te krijten, op of dichtbij de locatie waar het voorval heeft plaatsgevonden. In korte tijd heeft ze veel aandacht gekregen met haar Catcalls-account en heeft ze het voor elkaar gekregen om veel bewustwording te creëren rondom dit onderwerp.

Omdat wij ons ook veel bezighouden met het onderwerp seksuele intimidatie en wij dit een geweldig initiatief vinden, hebben we Roos uitgenodigd op één van onze Nachtraad-meetings. Hieruit kwam naar boven dat dit inderdaad een enorm probleem is, groter dan veel mensen denken, en waar helaas nog veel te weinig aan wordt gedaan. Daarom willen wij graag samenwerken met Roos om samen te strijden voor een grote vermindering van seksueel intimiderend gedrag.