Hulp nodig?

Heb jij iets ervaren waarvan je niet precies weet wat je er mee aan moet? Of denk jij dat iemand in jouw omgeving hulp nodig heeft?

Op deze pagina staan verschillende (Groningse) instanties die hulp kunnen bieden!

Kom je er niet (helemaal) uit? Stuur ons dan een berichtje zodat we jou op weg kunnen helpen!

Centrum Seksueel Geweld

Het Centrum Seksueel Geweld is een plek waar slachtoffers van aanranding of verkrachting hulp kunnen krijgen die ze nodig hebben: forensische, medische en psychische hulp.

Bij het Centrum Seksueel Geweld werkt een team van artsen, verpleegkundigen, politie en andere hulpverleners samen om slachtoffers van aanranding en verkrachting specialistische zorg te geven.

Ga naar de website van CSG

Verslavingszorg Noord Nederland

Verslavingszorg Noord Nederland zet zich in voor mensen die problemen ondervinden als gevolg van een verslaving. Verslaving op het gebied van alcohol, drugs, tabak, gokken of bijvoorbeeld gamen.

VNN wil hen een perspectief bieden op een ander leven. Dit betekent dat VNN mensen met een verslaving en hun naastbetrokkenen perspectief wil bieden op meer kwaliteit van leven. Een leven zonder of met minder verslavingsproblemen. Ook wil VNN zich inzetten om verslavingsproblemen te voorkomen. Dat doet VNN door het aanbieden van veel verschillende diensten.

Ga naar de website van de VNN

Zelfmoordlijn

Stichting 113 Zelfmoordpreventie is de nationale organisatie voor preventie van suïcide. Hun missie is een land waarin niemand eenzaam en radeloos sterft door zelfmoord.

Stichting 113 is er van overtuigd dat er jaarlijks honderden suïcides meer kunnen worden voorkómen wanneer zelfmoord beter bespreekbaar is en de zorg innovatiever en menselijker wordt georganiseerd.

Heb jij hulp nodig? Bel dan naar 0900-0113 of open een chat via de button op de website van stichting 113 zelfmoordpreventie.

GGD Groningen

Gezond zijn is meer dan niet ziek zijn. Gezond zijn is ook meedoen in de maatschappij, sociale contacten hebben en een gevoel van controle over je eigen leven kunnen ervaren.

Het motto van GGD Groningen is ‘Samen werken aan gezondheid’. Zo’n 450 GGD-professionals werken dagelijks aan de gezondheid, het welzijn en de veiligheid van alle inwoners van de provincie Groningen. Dit doen zij namens alle Groninger gemeenten. Preventie en positieve gezondheid zijn daarbij belangrijke aandachtspunten.

Ga naar de website van GGD Groningen

GGZ Nederland

GGZ Nederland is de brancheorganisatie voor instellingen in de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg.

Geestelijke gezondheidszorg (ggz) richt zich op:

  • voorkomen van psychische aandoeningen;
  • behandelen en genezen van psychische aandoeningen;
  • laten deelnemen van mensen met een psychische aandoening aan de samenleving;
  • bieden van hulp aan mensen die ernstig verward/verslaafd zijn en die uit zichzelf geen hulp zoeken

 

Ga naar de website van GGZ Nederland

Sense Noord Nederland

Sense, voor al je vragen over seks, verliefdheid, liefde en alles wat daarbij komt kijken.

Direct contact met Sense Noord:

Bel voor een afspraak 0900-736 7366 (lokaal tarief), op werkdagen van 10.00 tot 13.00 uur en van 13.45 tot 16.30 uur.

Sense Noord Nederland Facebook

Ga naar de website van Sense Noord Nederland

Discriminatie Meldpunt Groningen

Het Discriminatie Meldpunt Groningen (DMG) is een onafhankelijke organisatie die zich ten doel stelt het voorkomen, signaleren en bestrijden van discriminerende uitingen, gedragingen of regelgeving.

DMG helpt en ondersteunt iedereen in Groningen stad en provincie die slachtoffer is van discriminatie. DMG heeft drie kerntaken: klachtenafhandeling, registratie en voorlichting/ preventie.

Ga naar de website van DMG

Politie Aangifte

De politie is er altijd. Voor een veiliger Nederland.

De politie beschermt de democratie, handhaaft de wet en is het gezag op straat.

Waar nodig biedt de politie de helpende hand. In noodsituaties grijpt zij dwingend in. Waar anderen een stap terug doen, stappen politiemensen naar voren. Als dat nodig is met geweld, desnoods met gevaar voor eigen leven.

De politie werkt actief samen met burgers en partners. Zij heeft oog en oor voor wat er leeft in de samenleving. De politie is er voor iedereen.

Aangifte doen bij de politie