Nachtedebat groningen 2019

31-10-2019
22:00 - 00:00
The Student Hotel
Facebook Event

Tijdens het eerste Groninger nachtdebat in The Student Hotel zullen verschillende kopstukken uit het Groninger nachtleven met elkaar de discussie aangaan over hoe de Groninger nacht op allerlei vlakken veiliger, beter en nog gezelliger kan worden dan hij nu al is. Dit gebeurt naar aanleiding van een reeks stellingen omtrent onderwerpen die momenteel centraal staan in de ontwikkeling en verbetering van die Groninger nacht:

Wat is de beste manier waarop intimidatie en misbruik tijdens het uitgaan aangepakt kunnen worden? Hoe kan voorlichting omtrent drank & drugsgebruik het beste naar het uitgaanspubliek worden verwoord? Wat zijn de voor- en nadelen van de verkoop van lachgas in de horeca? En wat is de relatie tussen binnenstadbewoners en horeca-ondernemingen die geluidsoverlast veroorzaken? Het zijn stuk voor stuk onderwerpen die ter sprake zullen komen tijdens het Nachtdebat.

Ook de inhoud van het beoogde Nachtstadhuis, een zogenoemde ‘safehaven’ in de Groninger binnenstad, is een centraal onderwerp van discussie. De aanwezigen van het debat zullen bespreken hoe de realisatie en invulling hiervan het beste tot stand kan komen.

De rol van de bezoekers in de zaal is deze avond eveneens een belangrijke. Er zal door de organisatie ruimte worden gelaten om de aanwezigen stellingen te laten opperen die de panelleden zullen bespreken. De input wordt genoteerd zodat hetgeen deze avond besproken is niet verloren zal gaan.

Kortom, het eerste Groninger nachtdebat belooft een enerverende avond te worden waar taboes niet geschuwd zullen worden, er structureel wordt gezocht naar oplossingen van problemen in de nacht. Het uiteindelijke hoofddoel is om de Groninger nacht te professionaliseren maar daar tegenover ook te zorgen dat de vrije ongedwongen sfeer die de nacht zo kenmerkt absoluut behouden blijft!